Rock Werchter is goed begonnen. Vakantieverblijf Hageland zet voor de gelegenheid de Rock Werchter fietstocht in de kijker.

Plaatsingsdatum: Jul 01, 2011 9:25:29 AM

Terwijl zoonlief aan het (mee-)helpen en meerocken (?) is op Rock Werchter, zetten wij voor de gelegenheid de volgende fietstocht in de kijker: De Rock Werchter Fietstocht.

Werchter = een begrip in de muziekwereld

Werchter geniet bekendheid tot ver buiten onze grenzen, dank zij het rockfestival dat jaarlijks plaatsgrijpt tijdens het eerste weekend van de zomervakantie.

De geschiedenis van Rock Werchter

Het werd voor de eerste maal georganiseerd in 1974 en is intussen uitgegroeid tot één van de grootste rock festivals in Europa.

Werchter is meer dan Rock alleen

Werchter is een landelijke gemeente in Vlaams Brabant. Deze deelgemeente van Rotselaar ligt aan de samenvloeiing van Demer en Dijle op het kruispunt van drie geografische streken: het Hageland, Dijleland en Zuiderkempen. Werchter heeft nog opvallend veel groene hoekjes en de natuur is er nog vrij ongerept, vooral langs de rivieroevers. Op de dijken ligt een verhard pad dat uitnodigt tot fietsen.

Ligging van Werchter

Op 6 à 7 km van vakantieverblijf Hageland (Holsbeek) ligt de festivalweide van Werchter. Werchter en Leuven zijn zo'n 12 km van elkaar. Als je Werchter 'bezoekt' mag je zeker Leuven niet vergeten.Deze historische stad is wereldwijd bekend om zijn universiteit. Vele toeristen bezoeken het stadhuis,het begijnhof en de prachtige historische kerken en gebouwen. De Rock-Werchter-route wil de aantrekkelijkheid van het landschap in de omgeving van het landelijke Werchter combineren met de charme van de historische stad Leuven. Dank zij de aanleg van enkele vrijliggende fietspaden en ontbrekende schakels in een fietsroutenetwerk is het perfect mogelijk om op een rustige en aangename manier van Leuven naar Werchter te fietsen. Deze fietsroute vormt een band tussen Werchter en Leuven, doch dit is lang niet de enige verbinding.

Deze en nog meer interessante informatie vind je in de documentatie van de gemeente Rotselaar : rockwerchter_route.pdf

Fietsroute

Zeg nu zelf de goede start van Rock Werchter, is toch de ideale gelegenheid om deze fietsroute van Leuven naar Werchter in de kijker te zetten. Met vele groeten, vakantieverblijf Hageland Bergestraat 60 3220 Holsbeek op fietsafstand van de festivalweide...

Foto van fotograag "GeS", hergebruikt onder licentie CC BY 2.0