Fietsen naar het Provinciaal Recreatiedomein Kessel-lo

Vakantieverblijf Hageland ligt vlak bij knooppunt 82.

Zo fiets je naar het Provinciaal Recreatiedomein van Kessel-lo, ongetwijfeld één van de leukste speeltuinen van Europa.

Dit zijn de knooppunten die je best kan volgen.


82
81

80


Wat zijn die fietsknooppunten eigenlijk ?

In Vlaanderen en in steeds meer delen van Nederland bestaat er een Fietsroutenetwerk, ook wel fietsknooppuntennetwerk genoemd. De plekken waar fietspaden elkaar kruisen hebben een nummer en worden fietsknooppunten genoemd. Met vierkante bordjes wordt de weg naar deze knooppunten gewezen. Men stippelt zelf een route uit van knooppunt tot knooppunt. Het systeem is in 1995 ontstaan in Belgisch Limburg en heeft zich van daaruit zeer snel verspreid over het Nederlandstalig gebied. (bron : wikipedia)


Fiets-tip

Zeker als je met kinderen fietst doe ja best het volgende. Je kan de fietstocht heel wat veiliger maken door een  kleine wijziging aan te brengen. Als je de knooppunten 100% volgt zal als je Kessel-lo binnen rijdt er een stuk geen fietspad meer zijn.

Er is echter een goede alternatieve weg (ong. 500 meter schat ik, waardoor je alle gevaarlijke punten vermijdt).en ook een stukje korter:  Op een gegeven ogenblik zal je naast een spoorweg rijden. Die zie je aan jouw rechter kant. Allé, eigenlijk zul je een geluidswerende afscheiding opmerken...  Blijf (in tegenstelling tot de knooppunten) het fietspad naast de spoorweg volgen. Dan zal je in plaats van op de drukke weg verder te moeten, via een fietspad achter de huizen verder kunnen. Dit fietspad is autovrij. Superveilig dus. Als je terug op de openbare weg komt (= aan een rond punt) dan ga je rechts verder.  Nu zit je weer op de fietsroute met de fietsknooppunten. Op de onderstaande kaart staat de route met de fietsknooppunten in het rood aangeduid. Ik heb er in het zwart de veilige en dus kindvriendelijke fietssuggestie erbij getekend.

Het leuke van de fietstocht is dat je een stukje "openbare" weg volgt die door het provinciaal recreatiedomein loopt. Knooppunt 80 ligt letterlijk in het domein. Wel oppassen voor de voetgangers als je fietst op dit pad, want velen verwachten daar geen fietsers...

De fietsroute op een handige wegenkaart

Fietsen van vakantieverblijf Hageland naar het provinciaal recreatiedomein in Kessel lo, een fietstocht van 6 km

 


De fietsroute op jouw GPS

De trotse bezitters van een wandel- of fiets-gps, kunnen de tocht ook downloaden. Ik heb ze in bijlage aan deze pagina toegevoegd. Het gaat om een download van de rode fietsroute.
ċ
FietsennaarhetProvinciaalRecreatiedomeinKessel-lo-VakantieverblijfHageland.gpx
(2k)
vakantieverblijf hageland,
25 jul. 2011 11:19
Comments