Nieuws‎ > ‎

Kasteel van Horst - wandeling

Geplaatst 28 feb. 2011 13:12 door vakantieverblijf hageland   [ 17 jul. 2013 13:26 bijgewerkt ]
Ken je het kasteel van Horst ? Het kasteel van Horst is een kasteel in Sint-Pieters-Rode (deelgemeente van Holsbeek in Vlaanderen). Het kasteel is goed bewaard en heeft nog de traditionele slotgracht. Volgens Wikipedia heeft en zeer grote vijver annex slotgracht, waarop kan geroeid worden, maar dit is al een groot aantal jaren NIET meer het geval.  Het blijft toch een echte aanrader. Op enkele kilometers van het vakantieverblijf Hageland. Dus zeker niet te missen als je bij ons komt logeren in ons vakantiehuis.

Buiten de slotgracht (waarop je NIET kunt roeien) is er ook een koetshuis, dat in de jaren '90 van de 20e eeuw werd gerestaureerd en verbouwd tot taverne. Dit alles ligt midden in een bos.

Kasteel van HorstIk surfte wat rond vandaag, en de triviale nieuwsjes van Wikipedia over het kasteel van Horst doen me glimlachen, en brengen me wat in een nostalgische bui:
  1. Het kasteel van Horst is de thuishaven van de stripfiguur De Rode Ridder van Willy Vandersteen.
  2. Het kasteel werd meermalen gebruikt voor televisieopnamen, bijvoorbeeld voor Buiten De Zone en Thuis.
  3. En Peter Van de Veire (Studio Brussel) hield er zich drie dagen verborgen in z'n hol, naar aanleiding van een zoektocht waarmee 7500 euro te verdienen viel.
Hoe kwam ik er nu weer op wikipedia terecht  ?
Per toevel ontdekte ik erg mooie foto's en ook GPS-coordinaten van een wandeling rond het kasteel van Horst in Holsbeek. Die je vindt op volgende  webstek : http://www.gps-tour.info/nl/92/detail.71664.html
En ik surfte wat verder op Wikipedia... Op http://nl.wikipedia.org/wiki/Kasteel_van_Horst
Comments