Nieuws‎ > ‎

De Belgische wijngids: 'Wijngids Hageland 2011' is deze middag officieel voorgesteld aan de pers.

Geplaatst 8 jul. 2011 05:53 door vakantieverblijf hageland   [ 8 jul. 2011 06:40 bijgewerkt ]

Ontdek het verhaal van de Belgische wijn, meer in het bijzonder van de Hagelandse wijn

Vakantieverblif Hageland, Bergestraat 60, 3220 Holsbeek stelt u de Belgische wijngids, 'Wijngids Hageland 2011' voor.

De Hagelandse wijnbouw is niet meer de hobby van enkelingen maar een passioneel beroep van professionele wijnbouwers. Kennis van zaken, kwaliteit, intensieve druivenselectie en liefde voor de wijn zijn daarbij cruciaal. Dat proef je ook. 


Ontdek nu zelf in deze brochure het verhaal van de Hagelandse wijn.

Lezen en dan, proeven maar!

  • De geschiedenis van de Hagelandse wijn
  • Wijntips en geheimen van wijnkenner Alain Bloeykens
  • Wijnbouw, hoe werkt het
  • Uitneembare gids met wandelingen en fietsroutes
  • Wijnarrangementen
  • De Hagelandse wijnbouwers
  • De Wezemaalse wijnfeesten en meer
  • Recepten en tips van chefkok Simon Goyens
  • Wijnweetjes

Persconferentie

Deze middag was het officiële voorstelling op het wijndomein Liemau. Allemaal dik in orde. En als je zo bij de wijnbouwer thuis alles in ogenschouw neemt, dan voel je waarover het gaat; de liefde voor het (bij-)beroep van wijnmaker van papa Maurice en dochter Lieve. Vandaar de naam 'Liemau'. En als Hagelander / Holsbekenaar wil ik natuurlijk ook Herman en Gerda vermelden. Die waren ook van de partij. Herman is de wijnbouwer uit ons dorp (domein Chartreuzeberg), die tot spijt van Gerda de laatste vier flessen rode wijn (op eik gerijpt) aan het uitschenken was. Verder nog wat goede wijnbouwers, maar ik beperk me tot de gastheer en mijn dorpsgenoot (;-).

Naast de Hagelander die wijnbouwer is, had je ook de Hagelander / politica, Monique Swinnen, de Hagelander / schepene van het dorp, de Hagelander / werkers van de  provincie, en uiteraard ook de uitbaters van tal van gastenverblijven, vakantiehuizen enzoverder.

B&B, vakantiehuis, vakantiewoning, guesthouse, vakantie-kasteel, bed and breakfast, boarding house, guesthouse, gastenverblijf, vakantie-hoeve en ook ons vakantieverblijf ...

En verder nog heel veel collega's. Hagelanders die één of ander gastenverblijf uitbaten, en die ook hebben meegewerkt aan deze publicatie : Uitbaters van b&b's, vakantiehuizen, vakantiewoningen, vakantiehoeves, guesthouses, vakantiekastelen, bed and breakfasts, boarding houses, guesthouses, vakantiehoeves allerhande.
Ongelofelijk welk aanbod onze streek nu heeft (en ook hoe het in korte tijd is gegroeid).

Wij (An en Wim van Vakantieverblijf Hageland) waren er ook. Dat had je ondertussen wel gedacht zeker....
Wij waren er omdat we met ons wijnarrangement deze publicatie mochten opleuken. Waarvoor we dankbaar zijn. Bij deze iedereen die aan de kar heeft geduwd via deze webpagina bedanken.

Documentatie over Het Hageland, de streek die België als wijnland op de kaart heeft gezet,

.
Wens je deze brochure zelf te downloaden en zo kennis te maken met het beste wijngebied van België, klik dan hier : wijngids-belgie-hageland-2011

Comments