Citytrip Weekend Leuven, een weekend in Leuven, verrassend...

Ben je op zoek naar :
 • een fantastisch citytrip-weekend
 • een weekendje weg in België, meer bepaald een citytrip naar Leuven
 • of kortweg "het-beste-weekend-arrangement-van-België" ?
Dan stellen we graag een city trip naar Leuven voor.

Citytrip Leuven, Weekend Leuven

Vakantieverblijf Hageland kiest voor Leuven als 'weekend-city-trip'.
Het ligt wat voor de hand. Leuven ligt op 10 km van ons vakantiehuis.

Leuven is de hoofdstad van Vlaams-Brabant en is een erg leuke stad. Leuven mag dan minder bekend zijn dan steden als Antwerpen en Brugge, het heeft verrassend veel te bieden voor een citytrip. Sterker nog Leuven wordt op veel vlakken beter beoordeeld dan de meeste andere provinciehoofdsteden en staat op een gelijk niveau als de traditionele toppers Brugge en Gent.  Meer details op deze pagina.

Met deze tips kan je een weekend / tweedaagse citytrip naar Leuven aangenaam stofferen:

 • Leuven als universiteitsstad
  Leuven heeft unieke historische universiteitsgebouwen met eeuwenoude geschiedenis, een aantal uit de vijftiende eeuw. Te veel om op te noemen op onze site. Maar wel uitstekend gedocumenteerd in deze brochure die je via onze site kunt downloaden. Er zijn heel wat historische universiteitsgebouwen pal in het centrum van Leuven.
 • Het stadhuis van Leuven
  Niet ver daarvan en uit dezelfde periode vind je het indrukwekkende gotische stadhuis van Leuven gebouwd rond de vijftiende eeuw. Het Leuvense stadhuis dateert uit het midden van de 15de eeuw en is een meesterwerk van Brabantse gotiek. Stap er eens binnen. Met wat geluk kan je enkele zalen zien. Sommige stukken zijn toegankelijk voor het publiek. Zelf vinden we het stadhuis van Leuven het mooiste Gotische stadhuis van België. Het wordt door de Leuvenaars soms ook een koekjesdoos genoemd, omdat het zo sterk versierd is... Voor meer informatie hierover kan je terecht op wikepedia : http://nl.wikipedia.org/wiki/Stadhuis_van_Leuven 
 • De Grote Markt rond het stadhuis is ook een pareltje. Het is van recentere datum dan het stadhuis net als de Sint Pieterskerk . In deze kerk kun je het bekende schilderij 'Het laatste avondmaal' van Dirk Bouts bewonderen. Dirk Bouts was een zeer toonaangevende kunstschilder (van de Vlaamse Primitieven). Het is een echte Leuvenaar: Hij woonde er, huwde er (in 1448), en had twee kinderen ( Dirk Bouts de Jongere en Albert Bouts) die ook kunstschilder werden.  Ook hier is één en ander te vinden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Dirk_Bouts.
 • Bezoek ook het Sint-Donatiuspark met de restanten van een oude stadsmuur en een vestigingstoren.
 • En het nieuw museum Museum M in Leuven, ook in het centrum van Leuven...
 • Het Unesco geklasseerd Groot Begijnhof (een beetje buiten het centrum, maar zeer goed te voet bereikbaar).
 • Nog wat verder ...de norbertijnenabdij van Park... 
Een citytrip is niet alleen cultuur. Het is ook heerlijk genieten van een artisanaal bier bijvoorbeeld op de gezellige Oude Markt (of de Grote Markt, alias het Fochplein). Of het Hogeschoolplein, de Muntstraat... We hebben er zelfs een pagina over : Kroegentocht in Leuven

Zo leer je de twee kanten van Leuven kennen. Of zoals Toerimse Vlaanderen het schrijft : "Leuven is als een oude dame met een jong hart: overal loop je tegen eeuwenoude gebouwen aan, maar tegelijk bruist deze studentenstad van energie. Alles ligt op wandelafstand, dus heerlijk ontspannen kuieren is de boodschap."

En dat maakt een citytrip-weekend naar Leuven zo uniek. Het schril contrast tussen de oude gebouwen enerzijds en zijn jonge bewoners. Het 'jonge hart van Leuven' klopt nog steeds. Mede dankzij de universiteit is Leuven namelijk een stad met een uitgaansleven. Een jonge stad, want heel wat studenten blijven even plakken in Leuven (ook al zijn ze afgestudeerd). Meestal tot er kinderen komen en ze verhuizen naar een huis met tuin op het platteland.

Leuven is ideaal voor een citytrip want op loopafstand kan je bijna alles vinden.

Je’ bent wel gewaarschuwd. Je zal in één weekend wel niet alles kunnen zien. Maar je kunt naar Leuven altijd terugkeren tijdens een volgende citytrip  (iets wat dan ook veel bezoekers inderdaad ook doen).

Dit is zeker een goedkoop arrangement.

Een weekendje weg in België

Bent u op zoek naar een weekendje weg in België, een citytrip met ambiance en cultuur, een tof weekend, een uitje samen met de familie dan was deze pagina zeker ideaal voor jou. Een korte vakantie tussendoor, een weekendje weg in België dat is de ideale manier om de batterijen weer op te laden. We willen op onze site aparte pagina’s maken met onze weekend tips en weekend arrangementen. Weekend tips die je allemaal kunt realiseren in ons vakantiehuis, vakantieverblijf Hageland, in Holsbeek op 10 km van Leuven en op 30 km van Brussel.

De weekend tips van vakantieverblijf Hageland.

We zullen onze weekend tips opdelen in verschillende categorieën. We zijn gestart met een romantisch weekend. Maar er volgen er wellicht nog heel veel.. Dit zijn alvast onze ideeën die we één voor één voor u zullen proberen te realiseren..


Romantisch weekend

Reeds uitgewerkt, zie Driedaags romantisch weekendarrangement, het verliefden-weekend of knuffel-weekend.

Rust en Natuur Weekend

Coming soon....

Gastronomisch Weekend

Coming soon....

Wijn Weekend

Coming soon....

Bier Weekend

Coming soon....

Wellness Weekend

Coming soon....

Surf Weekend

Coming soon....

Fiets Weekend

Coming soon....

Wandel Weekend

Coming soon....

Weekend op het Platteland

Coming soon....

Shopping Weekend

Coming soon....

Kunst en cultuurweekend

Coming soon....

Belgische Provincie Hoofdsteden weekend

Coming soon....

Sportief Weekendje weg

Coming soon....

Kasteel Weekend

Coming soon....

Luxe Weekend

Coming soon....

Weekend op wieltjes

Coming soon....
Comments